top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStichting Hulp Jordanie

Een huis vol mensen

In de Bijbel lezen we dat de mensen zo graag wilden horen wat Jezus te vertellen had dat het huis waar Jezus verbleef te klein was. Mensen dromden samen rond het huis waar Jezus was om te horen wat Jezus vertelde.

 

Lucas 5: 18 - 19

Er kwamen een paar mannen met een verlamde op een draagbed, die ze naar binnen wilden brengen om hem voor Jezus neer te leggen. Maar ze zagen geen kans om door de mensenmassa heen te komen, en dus gingen ze het dak op en lieten hem op het bed door een opening in het tegeldak naar beneden zakken tot vlak voor Jezus.

Op een zaterdag in maart waren we op bezoek bij een Syrisch gezin in de omgeving van Mafraq, toen we aankwamen waren er 7 mensen in huis. We waren samen met de vrouw van het echtpaar in Mafraq die het kinderprogramma organiseren en zij vertelde over Jezus en wat Hij allemaal heeft gedaan.

 

Dit 'huis' had 2 vertrekken van 3 meter bij 3 meter, een kleine keuken en een kleine badkamer. Wij zaten in de woonkamer / slaapkamer van dit huisje met kale betonstenen muren, geen isolatie en een paar golfplaten als dak. De enige verwarming in het huis was een gasbrander die ze ook gebruikten als gaspit om water te koken. Deze gasbrander hadden ze een jaar geleden van u gekregen, fondsen geworven door stichting hulp Jordanië!

Zoals gezegd waren er 7 mensen in huis, we vertelden over Lazarus (Johannes 11: 1 - 15) en net als in de Bijbel werd er aandachtig geluisterd. Als eerste kwam een buurvrouw het huis binnen die mee ging luisteren, langzaam aan druppelden er meer en meer mensen binnen tot het vertrek waar we waren gevuld was met 19 Syrische vluchtelingen en ons drietjes. Er werd aandachtig geluisterd, een enorme honger naar Gods woord, zoals Jezus zei in Lucas 10: 2, de oogst is groot maar arbeiders zijn er weinig.

 

We voelen ons gezegend dat we hier onderdeel van mogen zijn, u bent met ons verbonden door middel van financiële ondersteuning of gebed, dus u bent onderdeel van Gods werk in Jordanië en daar danken wij Hem voor! Wilt u meer informatie ontvangen over onze werkzaamheden in Jordanië (in verband met onze veiligheid, de veiligheid van andere (lokale en internationale) werkers en de vluchtelingen kunnen we nooit heel specifieke verhalen delen via internet). Ook als u zich 'officieel' wilt verbinden met Gods werk (in gebedsondersteuning of financiële ondersteuning) in Jordanië vragen wij u ons te mailen.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page